Kotva

Tříměsíční studijní stáž bude probíhat v hotelovém rezortu Gloria a Kempinski na Turecké riviéře nedaleko známého letoviska Antalya.(http://www.gloria.com.tr) S hotelem spolupracujeme již řadu let a máme s ním jen ty nejlepší zkušenosti.


Společnost hotelů Kempinski, kde probíhají stáže našich studentů, spojuje tradici s moderním luxusem, prvotřídními službami a možností aktivního odpočinku. Již sto let nabízí hotely Kempinski své služby i těm nejnáročnějším hostům z celého světa.

Společnost byla založena již v roce 1897 v německém Berlíně. V současné době provozuje 74 pětihvězdičkových hotelů ve 32 zemích světa, např. na Slovensku, v Maďarsku, Thajsku, Emirátech, Egyptě, Číně, Mongolsku, Turecku, Švýcarsku atd. Hotel Kempinski lze nalézt i v Praze.

Naše škola opět získala prostředky na zahraniční stáže na Tureckou rivieru do hotelu KEMPINSKI

Partneři
Aktuality
Lyžařský kurz se nekoná!
12.3.2020

V souladu s vyhlášením nouzového stavu se plánovaný lyžařský kurz v Peci p/Sněžkou nekoná. Zaplacené kurzovné se vrací. Omouváme se za komplikace.

Den otevřených dveří
19.2.2020

Zveme Vás na Den otevřených dveří - 19. února 2020 od 12hod. do 18hod. Těšíme se na setkání v naší škole, kde najdte prostor pro své dotazy

Informační schůzka pro ZZ účastníků zájezdu do Španělska
3.9.2019

INFORMAČNÍ SCHŮZKA pro zákonné zástupce účastníků zájezdu do Španělska proběhne v úterý, 3. 9. 2019 od 17hod. v uč. 24 (2. patro)

Informace pro pedagogy
16.8.2019

Zahajovací pedagogická rada se bude konat dne 26.srpna 2019 od 10:00 hod.

 
 
Mapa webu
A
A
A

Pokyny k řízenému nácviku 2018/2019

Konkrétní přehled termínů řízeného nácviku (ŘN) pro jednotlivé žáky je k dispozici u vedoucí gastro sekce Bc. Pavlíny Landové nebo v ředitelně školy.

ŘN bude probíhat v termínech:

ČK1: 5., 7., 26., 28. 2. 2019 (vždy od 7:30 do 11:30)
ČK2: 12., 14., 26. 2. 2019 (vždy od 7:30 do 11:30)
ČK3: 5., 7., 26., 28. 2. 2019 (vždy od 12:00 do 16:00)


 

Řízený nácvik ČK1

 

Pokyny:

-          během termínů řízeného nácviku budou žáci samostatně pracovat na zadaných úkolech, které vycházejí ze ŠVP pro zadaný obor.

Nácvik se koná v předem stanovených termínech, v době odborného výcviku, pod vedením učitele odborného výcviku. Koná se ve škole v prostorách cvičné kuchyně a je povinný, v případě pozdního příchodu na pracoviště /více jak 10. min./ bude žák z nácviku vyloučen s neomluvenou absencí.

 

Hodnocení z řízeného nácviku má váhu 10.

Během řízeného nácviku žáci dodržují hygienická pravidla a pravidla BOZP.

Žáci jsou povinni mít řádně čisté a vyžehlené pracovní oděvy a pomůcky / nože /

 

Náplň práce je v kompetenci učitele odborného výcviku a bude zahrnovat:

-          způsoby krájení

-          vložky a zavářky do polévek

-          knedlíky  - kynuté, bramborové, plněné, špekové

-          základní studené omáčky – majonéza

-          základní teplé omáčky – bešamel

-          těsta – lité, lité kynuté

-          normování a kalkulace pokrmu

Část číšník:

-          gastronomická pravidla a gastronomické pojmy, druhy a dělení inventáře, příprava na provoz.


Řízený nácvik ČK2

 

Pokyny:

-          během termínů řízeného nácviku budou žáci samostatně pracovat na zadaných úkolech, které vycházejí ze ŠVP pro zadaný obor.

Nácvik se koná v předem stanovených termínech, v době odborného výcviku, pod vedením učitele odborného výcviku. Koná se ve škole v prostorách cvičné kuchyně a je povinný, v případě pozdního příchodu na pracoviště /více jak 10. min./ bude žák z nácviku vyloučen s neomluvenou absencí.

 

Hodnocení z řízeného nácviku má váhu 10.

Během řízeného nácviku žáci dodržují hygienická pravidla a pravidla BOZP.

Žáci jsou povinni mít řádně čisté a vyžehlené pracovní oděvy a pomůcky / nože /

 

Náplň práce:

-          výběr pokrmů pro 2.chodové menu, s využitím pokrmů z Receptur studených a teplých pokrmů. Návrh menu schválen vyučujícím OV nejpozději týden před řízeným nácvikem

-          vaří se dvě porce, žák si zajistí suroviny sám. / proplaceny povolené ingredience, po předložení daňově uznatelného dokladu do maximální výše 200 Kč/

 

Žák předkládá kalkulaci a normování na 2. porce

Část číšník:

-          příprava tabule

-          menu  jednoduché – sestavení menu včetně nápojů

-          servis pokrmů a nápojů anglickým a francouzským způsobem

-          barmanské a baristické dovednosti


Řízený nácvik ČK3

 

Pokyny:

-          během termínů řízeného nácviku budou žáci samostatně pracovat na zadaných úkolech, které vycházejí ze ŠVP pro zadaný obor.

Nácvik se koná v předem stanovených termínech, v době odborného výcviku, pod vedením učitele odborného výcviku. Koná se ve škole v prostorách cvičné kuchyně a je povinný, v případě pozdního příchodu na pracoviště /více jak 10. min./ bude žák z nácviku vyloučen s neomluvenou absencí.

 

Hodnocení z řízeného nácviku má váhu 10.

Během řízeného nácviku žáci dodržují hygienická pravidla a pravidla BOZP.

Žáci jsou povinni mít řádně čisté a vyžehlené pracovní oděvy a pomůcky / nože /

 

Náplň práce:

-          výběr pokrmů pro složité /3. chodové/ menu, s využitím pokrmů z Receptur studených a teplých pokrmů

-          návrh menu schválen vyučujícím OV nejpozději týden před řízeným nácvikem

-          vaří se dvě porce, žák si zajistí suroviny sám. / proplaceny povolené ingredience, po předložení daňově uznatelného dokladu do maximální výše 200 Kč/

 

Žák předkládá kalkulaci a normování na 2. porce

Část číšník:

-          příprava tabule pro 5 chodové menu – sestavení menu včetně nápojů

-          servis pokrmů a nápojů anglickým a francouzským způsobem

-          banketní způsob obsluhy

-          postup při přípravě slavnostní hostiny

-          raut – nabídka pokrmů a nápojů pro raut

 

V Praze dne 13. 12. 2018 vypracovala Bc. Pavlína Landová