Kotva

Tříměsíční studijní stáž bude probíhat v hotelovém rezortu Gloria a Kempinski na Turecké riviéře nedaleko známého letoviska Antalya.(http://www.gloria.com.tr) S hotelem spolupracujeme již řadu let a máme s ním jen ty nejlepší zkušenosti.


Společnost hotelů Kempinski, kde probíhají stáže našich studentů, spojuje tradici s moderním luxusem, prvotřídními službami a možností aktivního odpočinku. Již sto let nabízí hotely Kempinski své služby i těm nejnáročnějším hostům z celého světa.

Společnost byla založena již v roce 1897 v německém Berlíně. V současné době provozuje 74 pětihvězdičkových hotelů ve 32 zemích světa, např. na Slovensku, v Maďarsku, Thajsku, Emirátech, Egyptě, Číně, Mongolsku, Turecku, Švýcarsku atd. Hotel Kempinski lze nalézt i v Praze.

Naše škola opět získala prostředky na zahraniční stáže na Tureckou rivieru do hotelu KEMPINSKI

Partneři
Aktuality
Informační schůzka pro ZZ účastníků zájezdu do Španělska
3.9.2019

INFORMAČNÍ SCHŮZKA pro zákonné zástupce účastníků zájezdu do Španělska proběhne v úterý, 3. 9. 2019 od 17hod. v uč. 24 (2. patro)

Informace pro pedagogy
16.8.2019

Zahajovací pedagogická rada se bude konat dne 26.srpna 2019 od 10:00 hod.

 
 
Mapa webu
A
A
A

Pokyny k řízenému nácviku 2018/2019

Konkrétní přehled termínů řízeného nácviku (ŘN) pro jednotlivé žáky je k dispozici u vedoucí gastro sekce Bc. Pavlíny Landové nebo v ředitelně školy.

ŘN bude probíhat v termínech:

ČK1: 5., 7., 26., 28. 2. 2019 (vždy od 7:30 do 11:30)
ČK2: 12., 14., 26. 2. 2019 (vždy od 7:30 do 11:30)
ČK3: 5., 7., 26., 28. 2. 2019 (vždy od 12:00 do 16:00)


 

Řízený nácvik ČK1

 

Pokyny:

-          během termínů řízeného nácviku budou žáci samostatně pracovat na zadaných úkolech, které vycházejí ze ŠVP pro zadaný obor.

Nácvik se koná v předem stanovených termínech, v době odborného výcviku, pod vedením učitele odborného výcviku. Koná se ve škole v prostorách cvičné kuchyně a je povinný, v případě pozdního příchodu na pracoviště /více jak 10. min./ bude žák z nácviku vyloučen s neomluvenou absencí.

 

Hodnocení z řízeného nácviku má váhu 10.

Během řízeného nácviku žáci dodržují hygienická pravidla a pravidla BOZP.

Žáci jsou povinni mít řádně čisté a vyžehlené pracovní oděvy a pomůcky / nože /

 

Náplň práce je v kompetenci učitele odborného výcviku a bude zahrnovat:

-          způsoby krájení

-          vložky a zavářky do polévek

-          knedlíky  - kynuté, bramborové, plněné, špekové

-          základní studené omáčky – majonéza

-          základní teplé omáčky – bešamel

-          těsta – lité, lité kynuté

-          normování a kalkulace pokrmu

Část číšník:

-          gastronomická pravidla a gastronomické pojmy, druhy a dělení inventáře, příprava na provoz.


Řízený nácvik ČK2

 

Pokyny:

-          během termínů řízeného nácviku budou žáci samostatně pracovat na zadaných úkolech, které vycházejí ze ŠVP pro zadaný obor.

Nácvik se koná v předem stanovených termínech, v době odborného výcviku, pod vedením učitele odborného výcviku. Koná se ve škole v prostorách cvičné kuchyně a je povinný, v případě pozdního příchodu na pracoviště /více jak 10. min./ bude žák z nácviku vyloučen s neomluvenou absencí.

 

Hodnocení z řízeného nácviku má váhu 10.

Během řízeného nácviku žáci dodržují hygienická pravidla a pravidla BOZP.

Žáci jsou povinni mít řádně čisté a vyžehlené pracovní oděvy a pomůcky / nože /

 

Náplň práce:

-          výběr pokrmů pro 2.chodové menu, s využitím pokrmů z Receptur studených a teplých pokrmů. Návrh menu schválen vyučujícím OV nejpozději týden před řízeným nácvikem

-          vaří se dvě porce, žák si zajistí suroviny sám. / proplaceny povolené ingredience, po předložení daňově uznatelného dokladu do maximální výše 200 Kč/

 

Žák předkládá kalkulaci a normování na 2. porce

Část číšník:

-          příprava tabule

-          menu  jednoduché – sestavení menu včetně nápojů

-          servis pokrmů a nápojů anglickým a francouzským způsobem

-          barmanské a baristické dovednosti


Řízený nácvik ČK3

 

Pokyny:

-          během termínů řízeného nácviku budou žáci samostatně pracovat na zadaných úkolech, které vycházejí ze ŠVP pro zadaný obor.

Nácvik se koná v předem stanovených termínech, v době odborného výcviku, pod vedením učitele odborného výcviku. Koná se ve škole v prostorách cvičné kuchyně a je povinný, v případě pozdního příchodu na pracoviště /více jak 10. min./ bude žák z nácviku vyloučen s neomluvenou absencí.

 

Hodnocení z řízeného nácviku má váhu 10.

Během řízeného nácviku žáci dodržují hygienická pravidla a pravidla BOZP.

Žáci jsou povinni mít řádně čisté a vyžehlené pracovní oděvy a pomůcky / nože /

 

Náplň práce:

-          výběr pokrmů pro složité /3. chodové/ menu, s využitím pokrmů z Receptur studených a teplých pokrmů

-          návrh menu schválen vyučujícím OV nejpozději týden před řízeným nácvikem

-          vaří se dvě porce, žák si zajistí suroviny sám. / proplaceny povolené ingredience, po předložení daňově uznatelného dokladu do maximální výše 200 Kč/

 

Žák předkládá kalkulaci a normování na 2. porce

Část číšník:

-          příprava tabule pro 5 chodové menu – sestavení menu včetně nápojů

-          servis pokrmů a nápojů anglickým a francouzským způsobem

-          banketní způsob obsluhy

-          postup při přípravě slavnostní hostiny

-          raut – nabídka pokrmů a nápojů pro raut

 

V Praze dne 13. 12. 2018 vypracovala Bc. Pavlína Landová