Kotva
Aktuality
Přijímací řízení pro šk. rok 2021/2022
26.11.2020

Přijímací řízení pro školní rok 2021/22

  • Pro studijní (maturitní) obory:
    • Jednotná přijímací zkouška (JPZ) 1. termín pondělí 12. 4. 2021; 2. termín úterý 13. 4. 2021
    • JPZ 1. náhradní termín 12. 5. 2021, 2. náhradní termín 13. 5. 2021
  • Talentová zkouška pro obor tanec:
    • 1. termín 25. 1. 2021,  2. termín 27. 1. 2021
  • Pro učební obory (s výučním listem):
    • 1. termín pondělí 19. 4. 2021; 2. termín úterý 20. 4. 2021
    • 1. náhradní termín 26. 4. 2021, 2. náhradní termín 27. 4. 2021
Informační schůzka pro ZZ účastníků zájezdu do Španělska
3.9.2019

INFORMAČNÍ SCHŮZKA pro zákonné zástupce účastníků zájezdu do Španělska proběhne v úterý, 3. 9. 2019 od 17hod. v uč. 24 (2. patro)

Informace pro pedagogy
16.8.2019

Zahajovací pedagogická rada se bude konat dne 26.srpna 2019 od 10:00 hod.

Kalendář akcí
21. školní týden
Dny otevřených dveří

VŽDY OD 9:00 do 18:00 hod.

23. 10. 2019

21. 11. 2019

11. 12. 2019

15. 01. 2020

19. 02. 2020

Po domluvě kdykoliv.

Třídní schůzky

Třídní schůzky vždy od 17 hodin.

13. 11. 2019

22. 04. 2020

Ověřte si docházku a studijní výsledky svých dětí denně v systému Bakaláři.

Bakaláři

Mapa webu
A
A
A

O škole SHGI


STŘEDNÍ ŠKOLA HOTELNICTVÍ A GASTRONOMIE HOTELU INTERNATIONAL, s. r. o. je zařazena v síti škol MŠMT ČR od roku 1990, na její dosavadní úspěšnou činnost navázala Střední škola hotelnictví a gastronomie International, s.r.o. po změně majitele v létě 2014 (Od 1. 9. 2016 se zřizovatelkou školy stala paní Mgr. Jana Dyršmídová, pro žáky školy se nic nemění). 

 

Učební obor kuchař - číšník je zaměřen především na základní poznatky z celé oblasti společného stravování. Těžiště je v osvojování odpovídajících profesních dovedností a návyků. Výuka probíhá v pravidelných týdenních cyklech teoretická výuka/odborná praxe. Absolvent získává výuční list.

 

Studijní obory pro absolventy ZŠ zakončené maturitní zkouškou se zaměřením na gastronomii a cestovní ruch. Cílem je výchova prvotřídních manažerů v oboru gastronomie – restauratérů a hoteliérů. Uplatnění absolventi najdou i jako pracovníci cestovní kanceláře či agentury, mají také možnost dále studovat na VŠ, nejlépe na VŠ cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství (bakalářské studium) nebo na VOŠ.

 

Studijní obory pro absolventy SOU se zaměřením na gastronomii nebo podnikání. Obor gastronomie mohou studovat žáci, kteří mají výuční list oboru kuchař - číšník. Absolventi SOU jakéhokoli zaměření mohou studovat obor podnikání. Od září 2011 je možné studovat obor podnikání dálkově. Studium je zakončeno maturitní zkouškou.

 

Škola je vyznamenaná zlatou medailí M.D.Rettigové od Asociace kuchařů a cukrářů v České republice. Studenti se pravidelně účastní národních a mezinárodních soutěží.

 

Spolupracujeme s Intercateringem při při zajišťování společenských akcí v historických objektech Prahy: Pražský hrad, Břevnovský klášter, Trojský zámeček.

 

Škola organizuje činnost Juniorského národního týmu kuchařů AKC v České republice, který získal na olympiádě kuchařů v Berlíně stříbrnou medaili a na Eurogastrojunioru zlaté medaile.

 

 Pravidelně organizujeme:

  • Prázdninové soustředění před nástupem do školy pro 1. ročníky
  • Lyžařský kurz
  • Výměnná praxe
  • Odborné exkurze
  • Barmanský kurz
  • Sommelierský kurz
  • Zahraniční odborné zájezdy v rámci soutěží